Нардеп Єфімов передав придбані 97,7% акцій ПрАТ "КЗВВ" у довірче управління ТОВ "Фінаста"

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народний депутат Максим Єфімов (група “Відновлення України”) придбав 97,699% акцій ПАТ “Краматорський завод важкого верстатобудування” (КЗВВ), яким володіла афілійована з ним компанія, та передав їх у довірче управління ТОВ “Фінаста” (Київ).

Згідно з повідомленням КЗВВ у системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідне повідомлення компанія отримала від Єфімова 21 жовтня.

Як повідомлялося, 18 жовтня в системі розкриття НКЦПФР було оприлюднено оголошення про намір Єфімова придбати в Ukrainian Machinebuilding Plants M.S. Limited 97,699% акцій АТ “КЗВВ”.

“На дату оприлюднення оголошення повідомляю, що особисто я акціями ПрАТ “КЗВВ” не володію, а пакетом у 97,699% акцій володіє афілійована зі мною компанія. Придбання зазначених акцій спільно з іншими особами не планую”, – зазначалося в повідомленні.

Водночас, згідно з даними ресурсу Opendatabot, кінцевими бенефіціарами АТ “КЗВВ” були Максим Єфімов і член наглядової ради Сергій Близнюк.

Як повідомлялося, торік КЗВВ, на майданчику якого, зокрема, випускала вітроенергетичні установки (ВЕУ) компанія “Фурлендер Віндтехнолоджі”, ухвалив рішення про релокацію з Краматорська до Перечина Закарпатської області.

Основна спеціалізація КЗВВ – універсальні спеціальні верстати, призначені для енергетичної, металургійної, нафтогазової промисловості, машинобудування і залізничного транспорту, а також верстати одиничного і дрібносерійного виробництва. Завод також освоїв випуск веж для ВЕУ.

У 2022 році чистий дохід ПрАТ “КЗВВ” скоротився на 46,4% порівняно з 2021 роком – до 119,38 млн грн, чистий збиток зріс до 134,68 млн грн порівняно з 2,53 млн грн.

Торговець цінними паперами ТОВ “Фінаста” вийшов на фондовий ринок України 2007 року. Основна діяльність – посередництво за договорами щодо цінних паперів або товарів, інша допоміжна діяльність у сфері фінпослуг (крім страхування та пенсійного забезпечення).