У Коломиї ініціювали запуск залізничного маршруту до Румунії для створення транспортно-логістичного хабу в регіоні

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У м. Коломия Івано-Франківської області ініційовано роботи зі створення залізничного маршруту до Румунії для розвитку в регіоні транспортно-логістичного хабу, повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

“Працюємо над тим, щоб перетворити наше місто у справжній транспортно-логістичний центр. Днями підписав меморандум з мером румунського міста Сигіт-Мармацієй Васіле Молдаваном. Цим документом наші два міста погодилися працювати над створенням залізничного маршруту Коломия – Сигіт-Мармацієй. Це дасть змогу з’єднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу (нагадаю, нещодавно запрацював залізничний маршрут Коломия – Варшава)”, – написав він у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, маршрут Коломия – Сигіт-Мармацієй планують створити на базі вже наявних маршрутів 753/754 і 755-756 Рахів – Валя-Вишеулуй.

Станіславський висловив сподівання, що цю ініціативу буде реалізовано в найближчому майбутньому. Він має намір попросити міську раду направити відповідну пропозицію до уряду та АТ “Укрзалізниця” з проханням підтримати цю ідею. Румунські партнери також мають намір звернутися до свого національного перевізника для підтримки цієї ініціативи.

“Така концентрація міжнародних залізничних маршрутів з початком у Коломиї дозволить розвинути на базі нашого міста потужний транспортно-логістичний хаб”, – резюмував Станіславський.

Як повідомлялося, раніше в регіоні було запущено залізничний маршрут Коломия-Варшава.

Джерело: https://www.facebook.com/b.stanislavskyi/posts/pfbid0mRQ5wCwjEgPCUaTp5cHYQ1SAP4sGr37q1Kf3MoPZNKeFuC4xs5RLVrPVXugDTRGel