У Сумській області на 3% перевищено епідпоріг із захворюваності на грип – ОДА

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За тиждень у Сумській області зафіксовано 4 498 випадків захворювання на ГРВІ та грип, що на 3% перевищує епідемічний поріг із захворюваності, повідомив в. о. начальника охорони здоров’я Сумської ОДА Анатолій Котляр.

“Захворюваність населення області на грип, ГРВІ (зокрема, й COVID-19) сягнула 454,5 на 100 тис. населення, що більше за пороговий рівень на 3% (епідпоріг – 441,2). Загальна кількість захворілих протягом звітного періоду становила 4 698 осіб, зокрема дітей – 2 632 (56,0% від усіх захворілих)”, – наводить пресслужба слова Котляра.

За його словами, порівняно з попереднім тижнем зареєстровано збільшення на 35 випадків захворюваності (0,75%), серед захворілих дітей 52,7% становлять школярі, а серед усіх випадків – 30,4%.

Зазначено, що епідемічний поріг перевищений у Конотопському, Роменському та Сумському районах.

Окрім цього, за минулий тиждень в області зареєстровано 239 випадків COVID-19. У медзакладах перебувають 50 хворих, із них двоє – у реанімації, один із пацієнтів під’єднаний до апарату штучної вентиляції легень. Також уранці в понеділок зареєстровано один летальний випадок унаслідок захворювання.

“За інформацією ДУ “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, в області виявлено варіанти коронавірусу, які раніше не траплялись на нашій території: EG.5.1.3 (Єріс) та НК.3. Обидва штами є одними з останніх відомих різновидів “Омікрону”. Доказів того, що вони викликають важчі захворювання, порівняно з попередніми варіантами вірусу, наразі немає”, – наголошується в повідомленні.

Джерело: https://sm.gov.ua/ru/arkhiv1/32606-na-sumshchyni-perevyshcheno-epidporih-shchodo-zakhvoryuvanosti-na-hryp.html