Держпродспоживслужба продовжила до 1 листопада формування переліків експортерів кукурудзи та сої до Китаю

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів подовжила термін подання документів, що підтверджують проведення фітосанітарних перевірок у місцях вирощування та зберігання кукурудзи та сої для формування списків експортерів до Китайської Народної Республіки (КНР), повідомила пресслужба відомства.

“За результатами проведення 18 жовтня 2023 року засідання Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві, термін подачі документів, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків осіб, що планують експорт кукурудзи та сої до КНР та Переліків місць зберігання, з яких планується експорт кукурудзи та сої до КНР, продовжено до 01.11.2023”, – ідеться в повідомленні.

Документи, що підтверджують проведення фітосанітарних перевірок місць вирощування та зберігання кукурудзи та сої необхідно подати на електронну пошту info@dpss.gov.ua.

Раніше кінцевою датою прийому документів було 16 жовтня.

Зазначені переліки формують із метою забезпечення виконання вимог Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи та сої з України до КНР.

“Повідомляємо також, що підставами для ухвалення рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера”, – нагадали в Держспоживслужбі.

Джерело: https://dpss.gov.ua/news/prodovzheno-terminy-podachi-dokumentiv-dlia-vkliuchennia-do-pereliku-osib-iaki-planuiut-eksport-kukurudzy-ta-soi-do-knr