Ізраїль створив центр спецоперацій для ліквідації причетних до нападу 7 жовтня бойовиків ХАМАС – ЗМІ

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ізраїльські спецслужби “Моссад” і “Шин-Бет” заснували центр спеціальних операцій із відстеження та ліквідації бойовиків радикального угруповання ХАМАС, причетних до нападу на Ізраїль 7 жовтня, повідомила в понеділок газета The Times of Israel.

Нову структуру названо “Нілі” на честь єврейської підпільної організації, що діяла в Палестині в період Першої світової війни. До завдання “Нілі” входить ліквідація членів елітного підрозділу ХАМАС “Нухба”, які брали участь у нападі на Ізраїль, під час якого було вбито приблизно 1 400 осіб, здебільшого цивільних осіб, зазначає газета.

Водночас, за її даними, список тих, хто підлягає ліквідації, очолюють голова військового крила ХАМАС Мухаммад Дейф і політичний лідер радикального угруповання в Секторі Гази Яхья Сінвар.

Армія оборони Ізраїлю вже оголосила про загибель кількох польових командирів “Нухби”.

7 жовтня ХАМАС, що контролює Газу, здійснило кровопролитний напад на південь Ізраїлю. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. 19 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що ізраїльські війська незабаром можуть увійти до Сектора Гази.