"Запоріжтрансформатор" поставить "Укренерго" силовий трансформатор на 6% дешевше від очікуваної ціни

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Запоріжтрансформатор” до 30 березня 2024 року поставить НЕК “Укренерго” силовий трансформатор із рідким діелектриком номінальною потужністю 63 тис. кВА за 37,242 млн грн (без ПДВ) за очікуваної ціни закупівлі 39,593 млн грн.

Згідно з інформацією в Prozorro, відповідний договір підписано сторонами 20 жовтня після перемоги АТ “ЗТР” у тендері та усунення виявлених невідповідностей.

У суму договору входить ціна трансформатора (36,929 млн грн) і послуга з шеф-монтажу (0,31 млн грн). Сума договору з ПДВ становить 44,69 млн грн. Трансформатор має бути поставлений у Кривий Ріг.

Умовами тендера передбачено 80% передоплату протягом п’яти банківських днів із дня отримання рахунку.

В аукціоні також брала участь компанія “ЕЛІЗ” (Запоріжжя), яка запропонувала трансформатор за 38,4 млн грн.

“Запоріжтрансформатор” – найбільший виробник трансформаторів в Україні. Його акції 6 листопада 2022 року було відчужено у власність держави в управління Міноборони.

Акціонерами на кінець 2021 року були венчурні фонди “Сьомий” і “Четвертий” під управлінням КУА “Сварог Ессет Менеджмент”, які пов’язують із Костянтином Григоришиним. У держреєстрі, згідно з даними ресурсу opendatabot, бенефіціаром зазначено Леоніда Пивоварова (Швейцарія).

За інформацією в тендерній документації ЗТР, 8 грудня 2022 року наказом міністра оборони на ЗТР було повністю змінено наглядову раду, але на посаду генерального директора призначено Ігоря Клейнера, який і до цього багато років керував підприємством.