Аграрні міністри України та Німеччини обговорили роботу морського коридору з одеських портів

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Аграрні міністри України та Федеративної Республіки Німеччина Микола Сольський і Джем Оздемір обговорили питання роботи морського коридору з портів Одеської області в межах засідання Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства (AgriFish), що відбувається в Люксембурзі 23-24 жовтня, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Згідно з повідомленням, сторони також обговорили питання експорту української сільгосппродукції до Європи, зокрема транзит зерна до європейських портів.

Сольський повідомив, що Україна в межах ініціативи президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine планує відправлення суден із гуманітарним зерном до країн Африки. Зокрема 25 тис. тонн до Нігерії, 32 тис. тонн – до Судану і 12,5 тис. тонн – до Сомалі.

Оздемір висловив свою солідарність, зазначивши, що його країна продовжить підтримку українських фермерів.

“Німеччина продовжить підтримувати Україну і солідарна з нею”, – навела слова Оздеміра на переговорах у кулуарах засідання AgriFish із міністром агрополітики України Сольським пресслужба Міністерства сільського господарства Німеччини у соцмережі Х (колишній твіттер).

Німецька сторона також повідомила, що агарні міністри двох країн обговорили перспективи розширення коридорів солідарності, ефективність експортних шляхів і зміцнення українського агросектору.

Джерела: https://t.me/mapfu2022/2514