На Донеччині викрито мережу ворожої ФСБ, яка передавала інформацію про дислокацію ЗСУ – Офіс генпрокурора

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам агентурної мережі ФСБ РФ, які передавали ворогові інформацію про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом громадянам України в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі у вівторок.

Слідство встановило, що підозрюваних завербував співробітник ФСБ у червні 2023 року. Одним із фігурантів виявилася мешканка Курахівки, яка передавала інформацію про розміщення особового складу і техніки ЗСУ на території населеного пункту і в Покровському районі в голосових повідомленнях. Жінка передавала дані через свого родича, який є військовослужбовцем в одному з армійських корпусів ЗС країни-агресора.

У своїх повідомленнях підозрювана особливу увагу приділяла інформації про розташування підприємств та інших споруд, надалі майже по всіх локаціях були “прильоти”.

Ще одним підозрюваним виявився уродженець Республіки Таджикистан. Чоловік надсилав у телеграмі співробітнику ФСБ РФ дані про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ.

Фігурант отримав грошову винагороду від ворожої ФСБ.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/18146