Глава Міноборони Польщі заявив про можливість збільшення чисельності польської армії понад анонсовані раніше 300 тис. осіб

(додано після 5-го абз.)

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що анонсоване раніше збільшення чисельності польської армії до 300 тис. солдатів може бути переглянуто в більшу сторону.

“300-тисячна польська армія – це мінімум”, – сказав глава Міноборони Польщі у вівторок в ефірі Польського радіо.

“Це єдина гарантія безпеки. Єдина реальна відповідь на загрози – це сильна армія, оснащена сучасною технікою”, – наголосив Блащак.

Раніше глава польського Міноборони повідомляв, що чисельність Війська Польського наразі налічує 187 тис. військовослужбовців, збільшившись майже вдвічі за останні вісім років.

Він також заявляв про намір збільшити чисельність збройних сил країни до 300 тис. осіб до 2035 року.

Блащак заявив також про постачання в країну нової партії південнокорейських гаубиць K9.

“Учора розпочалося чергове постачання корейських гаубиць К9”, – сказав глава Міноборони в ефірі Польського радіо.

“За декілька місяців нам вдалося посилити Військо Польське сучасним озброєнням. Озброєнням, отриманим із Південної Кореї”, – наголосив Блащак.

Як повідомлялося, минулого року Польща підписала низку контрактів на постачання озброєння з Південної Кореї. Зокрема, домовленості передбачають постачання 48 самохідних гаубиць K9, які відбуваються з грудня 2020 р., також Варшава замовила в Сеула 180 танків K2, 218 РСЗВ K239 Chunmoo і 48 легких літаків FA-50.

Крім цього, активно відбуваються переговори про співпрацю військових підприємств обох країн, спрямовану, зокрема, на будівництво 820 танків у версії K2PL, понад 600 самохідних гаубиць у версії K9PL і виробництво ракет для РСЗВ у Польщі.