Стефанчук: Розмови про перемир'я або мир беззмістовні, доки росармія не залишить територію України

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Розмови про мир або перемир’я безглузді, доки російська армія не залишить окуповану територію України, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Будь-які розмови про мир або перемир’я беззмістовні, доки російські війська залишатимуться на нашій міжнародно визнаній території. Інакше це нова війна, яка ляже тягарем на плечі наших дітей”, – сказав Стефанчук на пленарному засіданні другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, який відбувається у вівторок у Празі (Чехія).

Він наголосив, що “без повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом, не буде ні всеосяжного, справедливого і стійкого миру для нашої держави, ні безпеки для всього світу”.

Спікер українського парламенту також зазначив, що відповідь світового співтовариства на окупацію українського Криму і Донбасу 2014 року була кволою і недостатньою для стримування кремлівського режиму від наступних, агресивніших кроків.

“Міжнародні механізми превенції та вирішення конфліктів не спрацювали – і агресор перейшов у наступну фазу”, – сказав Стефанчук.

Джерело: https://www.facebook.com/crimeaplatform/videos/1058239435623724