КМДА затвердила проєкт про проведення переговорів із Європейським інвестиційним банком щодо коштів для модернізації рухомого складу метро

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Столична влада має намір провести переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів для комплексної модернізації 220 вагонів метрополітену, а також придбання 95 нових.

“Згідно з Меморандумом про порозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року модернізація рухомого складу “Київського метрополітену” орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією із пріоритетних інвестицій. Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро”, – повідомляється на сайті КМДА у вівторок.

Зазначається, що через повномасштабне російське вторгнення “Київський метрополітен” змушений прискорено шукати можливості оновлення транспортного парку, оскільки більшість вагонів столичного метро були побудовані Росією протягом 1979-2013 років.

“Вони морально та фізично застаріли через тривалий термін експлуатації. Крім того, містять обладнання та комплектуючі країни-агресора, тому придбання в неї запасних частин є неприпустимим”, – наголошуються у КМДА.

Зазначається, що реалізація цього проєкту дасть змогу підвищити комфортність та ефективність міського транспорту, а також розширити можливості для пересування людей з інвалідністю, знизити рівень викидів забруднювальних речовин та економити електроенергію.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/kiv_provede_peregovori_z_yevropeyskim_investitsiynim_bankom_schodo_koshtiv_na_modernizatsiyu_220_vagoniv_metro_i_pridbannya_sche_95_suchasnikh/?utm_source=eSputnik-promo&utm_medium=email&utm_campaign=Ki%D1%97v_provede_peregovori_z_%D0%84vropejs_kim_%D1%96nvestic%D1%96jnim_bankom_shodo_kosht%D1%96v_na_modern%D1%96zac%D1%96ju_220_vagon%D1%96v_metro_%D1%96_pridbannja_she_95_suchasnikh&utm_content=1801994765