Прокуратура знову намагається вилучити землю ПриватБанку в Буковелі

(оновлена версія)

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прокуратура Івано-Франківської області подала позови до Поляницької сільської ради Надвірнянського району, ПриватБанку та фізичних осіб з метою повернення двох земельних ділянок, які належать держбанку, на курорті Буковель у с. Поляниця Державному агентству лісових ресурсів України, повідомляє банк.

“25 жовтня 2023 року в Яремчанському міському суді Івано-Франківської області буде розглянуто дві справи за позовом прокуратури області щодо повернення в державну власність земельних ділянок у Буковелі”, – йдеться в повідомленні пресслужби банку у вівторок.

На думку юристів фінустанови, склалася парадоксальна ситуація, коли представники державної влади, після спливу понад 20 років, намагаються захистити інтереси держави, позбавивши державний банк права власності не лише на землю, а й на майно, що було набуто ним у законний спосіб на підставі відплатної угоди.

“Ця справа може призвести до втрати права власності банку на об’єкти курортного комплексу “Буковель”, що завдасть значних збитків державі в особі державного банку “, – зазначає ПриватБанк.

Фінустанова нагадує, що загалом прокуратура Івано-Франківської області подавала позови щодо трьох ділянок у Буковелі, однак у липні цього року ПриватБанк, здобувши перемогу в суді, відстояв своє право власності на одну з них.

Третіми особами в майбутньому судовому розгляді є ТОВ “Зірка Буковелю” і Нацбанк України.