Україна та Іспанія розглядають питання експорту сільськогосподарської продукції та підтримки аграріїв

Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, провів обговорення з міністром сільського господарства, рибальства та продовольства Королівства Іспанія, Луїсом Планасом Пучадесом, стосовно ситуації в агросекторі України.

 

Розглядалися питання експорту та транзиту української сільськогосподарської продукції, а також підтримки аграріїв.

 

Міністр Сольський повідомив, що в Україні ведеться активна робота з метою збільшення обсягів експорту сільськогосподарської продукції. Вже у вересні-жовтні з портів Одеси вийшло понад 20 суден з різним вантажем, включаючи агропродукцію. Також ростуть обсяги транзиту агропродукції через Дунайські та румунські порти, зокрема, Констанца.

 

Міністр агрополітики повідомив, що цьогорічний урожай в Україні прогнозується на рівні понад 79 мільйонів тонн, що на 10% більше, ніж у попередньому році. Проте через постійні обстріли портів українська інфраструктура зазнає збитків, і тому потребує посилення протиповітряної оборони, а також підтримки для аграріїв, які постраждали через вторгнення Росії.

 

Луїс Планас Пучадес зі свого боку підкреслив, що Іспанія уважно стежить за розвитком подій в Україні і продовжуватиме надавати підтримку. Країна також підтримує розширення шляхів експорту для українських аграріїв з метою продажу сільськогосподарської продукції на світових ринках.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *