ЗС України відбили атаки окупантів на семи напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 54 бойові зіткнення – Генштаб ЗСУ

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України відбили за минулу добу атаки і штурми російських окупантів на куп’янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар’їнському, шахтарському та запорізькому напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 вівторка на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, упродовж доби відбулося 54 бойових зіткнення. “Сили оборони… завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту”, – зазначають у Генштабі.

На куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації неподалік Синьківки та Іванівки Харківської області, тут Сили оборони відбили 8 атак російських загарбників. На лиманському напрямку Сили оборони відбили всі атаки противника біля Надії та Макіївки Луганської області. На бахмутському напрямку українські військові відбили п’ять атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На авдіївському напрямку російські окупанти вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного та Невельського Донецької області, де силами оборони було відбито 6 атак ворога.

На мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де силами оборони було відбито близько 20 атак ворога.

На шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в Старомайорському районі, українські військові відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки, Пречистівки, південніше Золотої Ниви Донецької області. На запорізькому напрямку українські військові відбили атаку противника на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0vuARquZQL9c8gV6e3QRxdVeVnFpcJkFcLA58Lwz81d9mg9X2njdEonAwSG3prp6pl