Японія надасть Україні трансформатори та сонячні панелі, – віцепрезидент JICA

Київ. 25 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Найближчими місяцями в Україну надійдуть трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів, про це заявив віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Андо Наокі під час зустрічі із заступниками міністра енергетики Ярославом Демченковим і Світланою Гринчук, повідомляє в понеділок сайт міністерства енергетики України.

Андо Наокі наголосив, що енергетична безпека має дуже важливе значення, і близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні – це підтримка енергетичного сектору країни.

Ярослав Демченков подякував японській стороні за підтримку, надану українському енергетичному сектору, та відзначив її велике значення для проходження зими в умовах ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Світлана Гринчук зазначила, що Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з агентством щодо посилення фізичного захисту енергооб’єктів. Також заступниця міністра запропонувала представникам JICA долучитися до роботи в рамках електронної системи AidEnergy, що дає змогу в онлайн-режимі ознайомлюватися з поточними потребами енергетичних компаній України та надавати оперативну допомогу.

Джерело: https://www.mev.gov.ua/novyna/avtotransformatory-ta-sonyachni-paneli-dopomoha-ukrayini-vid-yaponskoho-ahentstva-jica