Україна розпочала масове виробництво роботів-камікадзе Ratel S

Михайло Федоров оголосив про завершення польових випробувань Ratel S – наземної роботизованої платформи, яка була розроблена українськими фахівцями під егідою кластера Brave 1.

За інформацією, представленою керівником Мінцифри, Ratel S є роботом-камікадзе, призначеним для знищення різних об’єктів на полі бою. Судячи з фото можна зробити висновок, що на роботизованій платформі є спеціальне місце для протитанкової міни. Крім цього, робот може використовуватися в комбінації з мінометними мінами. Українські війська використовують Ratel S головним чином як “мобільну боєголовку”. Водночас робот також підтримує можливість встановлення бойового модуля. Відомості про конкретну зброю, що використовується в цьому модулі, не було розголошено.

У відеоролику, який було опубліковано, можна побачити польові випробування роботизованої платформи, які контролюються за допомогою безпілотників. Про прохідність робота Мінцифра не надала інформації. Зазначено, що Ratel S може досягати швидкості до 24 км/год, має дальність дії радіосигналу 6 км і може працювати до двох годин на одному заряді батареї.

 

Автор: Олекса Дімітров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *