У Верховній Раді України обговорюють можливість виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон за плату

У зв’язку зі станом війни в Україні, всі військовозобов’язані чоловіки позбавлені можливості виїзду з країни, оскільки вони можуть знадобитися на фронті у будь-який момент.

 

Проте багато з них намагаються знайти способи для втечі до країн Європи, інколи навіть нелегальні. Верховна Рада розглядає законопроєкт, який дозволив би військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон законним шляхом під час воєнного стану.

 

Законопроєкт №8029 «Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України» розглядає порядок виїзду громадян за кордон в особливий період з умовою гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України. Згідно з цим законопроєктом, чоловіки, які бажають виїхати за кордон, можуть подати заяву на добровільну оплату в розмірі 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян, або 13,420 гривень, плюс додатково сплачувати щомісячний добровільний внесок у розмірі 2,698 гривень за кожен місяць перебування за кордоном.

 

Законопроєкт також передбачає санкції для тих, хто виїжджає, але не сплачує щомісячний добровільний внесок – цим особам буде заборонено в’їзд до України, доки вони не відшкодують всю заборгованість.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *