До кінця року заплановано запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів-Стажава-Санок – ЛОВА

Львів. 25 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – До кінця 2023 року заплановано запуск залізничного сполучення на транскордонній ділянці Хирів-Стажава-Санок, повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації (ОВА) Юрій Бучко.

“Залізнична інфраструктура в межах України на ділянці держкордон – Нижанковичі – Хирів – держкордон (Смільниця) готова до експлуатації рухомим складом по колії 1435 мм та може експлуатуватися польськими перевізниками”, – сказав Бучко, слова якого наводить пресслужба ОВА.

За його словами, на першому етапі планується запустити сполучення з Хирова до польського Санока.

“Цей проєкт плануємо реалізувати до кінця року. Таке рішення і майбутні дії обговорили у Хирові з представниками митниці, “Укрзалізниці” та Західного регіонального управління Держприкордонслужби”, – додав Бучко.

За попередньою інформацією, потяг курсуватиме щодня, а митний і паспортний контроль проводитимуть у пункті пропуску Смільниця-Кросьценко. Другий етап, як інформує пресслужба ОВА, це запуск сполучення на ділянці Хирів-Нижанковичі-Перемишль (Польща), а на третьому – будівництво колії 1435 мм до райцентру Самбір.