Долар США дорожчає до євро, єни та фунта перед публікацією даних про ВВП США, засіданням ЄЦБ

Київ. 26 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США зміцнюється до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у четвер.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,27%, ширший WSJ Dollar Index – 0,2%.

Пара євро/долар за даними на 9:25 кч торгується на рівні $1,0545 порівняно з $1,0567 на закриття попередньої сесії.

Підтримку американській валюті продовжує надавати підйом прибутковостей казначейських облігацій США. Ставка 10-річних US Treasuries напередодні знову піднімалася вище за 5% на сильних статданих щодо американського ринку житла, сприйнятих трейдерами як сигнал про те, що стійкість економіки США дасть змогу Федеральній резервній системі (ФРС) утримувати базову ставку на піковому рівні протягом тривалого часу.

Увага трейдерів у четвер спрямована на дані про динаміку ВВП США за третій квартал. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає прискорення темпів зростання американської економіки до 4,3% з 2,1% у другому кварталі.

Крім того, ринок очікує засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), підсумки якого буде підбито 26 жовтня. Трейдери вважають, що європейський ЦБ не підніматиме ставки на цьому засіданні, враховуючи сигнали триваючого спаду ділової активності в регіоні.

Курс фунта до долара на 9:25 кч у четвер становить $1,2084 порівняно з $1,2113 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з єною знову піднялася вище за психологічно важливу позначку в 150 ієни, у зв’язку з чим трейдери очікують валютних інтервенцій від японської влади.

Пара долар/єна торгується на рівні 150,61 єни проти 150,23 єни напередодні.