На Харківщині після агресії росіян відновлюють майже 30 тисяч руйнованих об’єктів

На Харківщині росіяни завдали значних руйнувань приблизно 30 тисячам об’єктів інфраструктури під час військової агресії.

 

Стан відновлення цих об’єктів оголосив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, Євген Іванов, під час брифінгу. Зараз іде активний процес відновлення, а Іванов надав огляд результатів.

 

Велика кількість зруйнованих об’єктів включає житлові і нежитлові споруди, які частково або повністю пошкоджені під час бойових дій, в тому числі внаслідок російської агресії. Євген Іванов підкреслив, що процес відновлення набуває обертів, і вже зараз є видимі результати.

 

Програма “ЄВідновлення” приймає заявки власників житла, яке було пошкоджене або зруйноване під час конфлікту. Зараз було подано 20,385 заявок на поточний ремонт частково пошкоджених житлових приміщень, з яких вже виплачено майже півмільярда гривень у вигляді компенсацій. Це означає, що було задовольнено 6,109 заявок. Робота цих комісій, що оцінюють збитки і визначають обсяги відшкодування, продовжується безперервно.

 

За тим, щоб компенсувати власникам нерухомості, яка була повністю знищена під час конфлікту, зареєстровано 1,942 заяви. Ці заяви належать громадам, які найбільше постраждали від російської агресії. Перші 65 сертифікатів на компенсацію за цілковито знищене майно вже видано на суму приблизно 100 мільйонів гривень.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *