Україна та Мексика єдині в питанні необхідності реформування ООН – Кондратюк

Київ. 26 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк і голова комітету у закордонних справах Сенату Мексики Ектор Енріке Васконселос обговорили питання реформування ООН.

“Ми детально зупинилися й на необхідності реформування ООН для посилення ролі цієї організації в глобальних процесах. Зокрема говорили й про необхідність перегляду права вето в Раді Безпеці ООН”, – повідомила Кондратюк у фейсбуці в четвер.

Віцеспікерка зазначила, що Васконселос згоден, що реформа ООН назріла і розпочинати її необхідно саме з процедур застосування вето. За словами Кондратюк, він також поділяє думку, що для посилення ефективності організації потрібно домагатися обов’язковості виконання резолюцій ООН і розширити членство в Радбезі. Васконселос також переконаний, що Україна та Мексика мають працювати разом для досягнення цієї мети.

“Під час зустрічі наголосила, що країна-агресор росія як держава, яка порушує Статут ООН, не має права бути членом Радбезу”, – розповіла Кондратюк.

Вона також повідомила, що Васконселос незабаром має стати постійним представником Мексики при ООН.

“І це додає впевненості у подальшій незмінній підтримці Мексикою в рамках ООН принципової позиції щодо непорушності суверенітету й територіальної цілісності України, а також засудження російської агресії”, – підсумувала Кондратюк.

Як повідомлялося, Кондратюк перебуває з офіційним візитом у Мексиці.

Джерело: https://www.facebook.com/kondratiukolena/posts/pfbid02QirSUESbSHGNA6ukmYJ6s8VQD32xQCgEnrJ1fL9NYougaDMmQxUXdtgPipTJW2Bil