П'ять енергоблоків і одну турбіну ТЕС виведено в короткостроковий ремонт, ресурсу достатньо – Міненерго та "Укренерго"

Київ. 26 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – У короткостроковий ремонт, який передбачається провести в межах доби, виведено п’ять енергоблоків і одну турбіну теплової генерації, що перебували в резерві, повідомило Міністерство енергетики.

При цьому у своєму щоденному оновленні в телеграм-каналі в четвер Міненерго зазначило, що це не вплине на генерацію електроенергії – потреби в ній повністю покриті.

Системний оператор НЕК “Укренерго”, зі свого боку, також повідомив про відсутність підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів, і впровадження лімітів споживання.

Водночас там констатували, що дощ і вітер, незважаючи на стабільність середньодобової температури на рівні 11 градусів, вплинули на рівень споживання електроенергії: добовий максимум 25 жовтня, зафіксований удень між 11:00 і 12:00, був на 5,6% вищим, ніж максимум 24 жовтня.

Також зазначається, що негода залишила без світла 98 населених пунктів у Київській, Сумській, Полтавській, Черкаській та Чернігівській областях.

При цьому компанія “ДТЕК” у своєму телеграм-каналі вранці у четвер повідомила про відновлення електропостачання понад 45 тис. сімей у 142 населених пунктах Київської області та відновлення роботи 40 ліній і 750 трансформаторних підстанцій.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів.

Згідно з інформацією на сайті ENTSO-E, експорт е/е в Молдову і Словаччину в четвер збільшився майже на 12% порівняно із середою – до 3201 МВт-год, імпорт, який здійснюють із цих країн, знизився на приблизно такий відсоток – до 447 МВт-год.

Джерело: https://t.me/energyofukraine

https://t.me/Ukrenergo

https://t.me/dtek_ua