Стефанішина: Є недружні країни, які намагаються применшити оцінку прогресу і знецінити зусилля України в питанні євроінтеграції

Київ. 26 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що є деякі недружні країни, які намагаються применшити оцінку прогресу і знецінити зусилля України в питанні європейської інтеграції.

“Ми впевнені в позитивному рішенні. Водночас ми сьогодні вже бачимо, що деякі країни і деякі європейські чиновники вдаються до маніпуляцій, намагаючись просувати свої особисті побажання до документів, які готує Європейська комісія. Також ми бачимо, що є деякі недружні країни, які намагаються применшити оцінку прогресу України і знецінити деякі з наших зусиль. Ми це все бачимо”, – сказала Стефанішина в ефірі національного телемарафону в четвер.

Віцепрем’єрка зазначила, що Україна працює індивідуально з такими країнами, а також закликає дружніх партнерів не давати їм поля для маніпуляцій, особливо, коли йдеться про європейську інтеграцію України.

“Я впевнена, що позиції наші сильні, і ми вийдемо на грудень на хороше політичне рішення”, – підсумувала Стефанішина.

Як повідомлялося, голова Євроради Шарль Мішель повідомив, що в центрі уваги Саміту ЄС, який має відбутися в Брюсселі 15 грудня, буде Україна.

Раніше Стефанішина допускала, що Україні до кінця року необхідно буде реалізувати додаткові домовленості з державами-членами ЄС як умови їх згоди щодо початку переговорного процесу про вступ.