План виконано лише на 30%. ЄС запізнюється з постачанням боєприпасів Україні

Європейський Союз стикається з труднощами в досягненні своєї мети надати Україні один мільйон артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців, і зараз виконано лише близько 30% цієї мети.

 

Про це повідомляє агентство Bloomberg. Лідери ЄС схвалили цю ініціативу в березні поточного року, але вона зіткнулася з труднощами щодо постачання військового обладнання до України.

 

Деякі країни-члени ЄС, такі як країни Балтії, Німеччина, Нідерланди та Польща, збираються або вже поставили близько 300-400 тисяч боєприпасів, переважно через ініціативу ЄС. Країни, які не є членами ЄС, такі як Швеція, Фінляндія, Данія та Норвегія, також розмістили замовлення на велику кількість військової амуніції.

 

Однак зростання цін на боєприпаси та обмежені фінансові ресурси у бюджеті можуть стати перешкодою для досягнення поставлених цілей. Це стає особливо важливим, оскільки Росія також активно розширює виробництво боєприпасів.

 

Ініціатива ЄС спрямована на підтримку України в її зусиллях у забезпеченні безпеки та оборони в умовах конфлікту на сході країни. Належне постачання боєприпасів важливо для того, щоб Україна мала можливість відповідати на загрози та забезпечувати свою національну безпеку.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *