Карітас України розпочав проєкт “Зігріймо наших людей” для жителів прифронтових зон

У Карітасі України стартував новий благодійний проєкт, спрямований на забезпечення паливом людей, що мешкають у прифронтових зонах та були вимушені залишити свої домівки. Про це інформує Департамент комунікації Карітасу України.

 

Карітас вже надає значну гуманітарну допомогу, включаючи набори для ремонту житла, продуктові та гігієнічні набори, медичні аптечки, воду, грошову допомогу та компенсацію комунальних платежів вразливим категоріям населення.

 

З приходом зими зростає ризик подальших атак на енергетичну інфраструктуру. Зимовий холод є таким самим загрозливим для життя та здоров’я людей, як і постійні обстріли. Багато місць неподалік від зони бойових дій залишаються без води, світла та газу. Навіть в глибокому тилу є малозабезпечені літні українці, які задовольняють свої базові потреби завдяки городам і домашньому господарству, і не можуть сплатити за опалення чи придбати паливні матеріали.

 

Досвід минулого року допоміг Карітасу розробити плани дій, процедури безпеки та логістику для цього проєкту. У межах “Зігріймо наших людей”, Карітас планує зібрати пожертви в сумі 55 500 000 гривень, щоб закупити опалювальні матеріали, такі як дрова чи паливні брикети, для 3 000 домогосподарств у 8 областях. Ви можете підтримати цей благодійний проєкт, зробивши пожертву на їхньому веб-сайті. Кожна пожертва допомагає принести тепло та сприяє життям наших співгромадян.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *