Машинобудівники "ДТЕК Енерго" достроково поставили другий потужний скребковий конвеєр ш/у "Покровське"

Київ. 27 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Машинобудівна компанія Corum Group (“ДТЕК Енерго”) поставила другий скребковий конвеєр великої потужності шахтоуправлінню (ш/у) “Покровське”, яке входить до групи “Метінвест”, повідомила компанія у фейсбуці.

“Новий скребковий конвеєр СПЦ230 уже монтують у штреку південної лави ш/у “Покровське” (“Метінвест Покровськвугілля”). (…) Це вже другий конвеєр-перевантажувач такого типу, розроблений спеціально для цього клієнта. Контракт був підписаний Corum Trading на початку травня цього року з терміном виконання п’ять місяців, проте проєкт був успішно завершений швидше від запланованого терміну”, – зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, про постачання першого аналогічного конвеєра-перевантажувача для транспортування вугілля Corum Group повідомила в січні поточного року.

Довжина конвеєра – 120 м, він забезпечує продуктивність 1320 тонн/год. Вартість обладнання не розголошується.

“Запаси вугілля в цій шахті перевищують 3 млн тонн, і ми впевнені, що наша технологія допоможе ефективно використовувати цей потенціал”, – резюмується в повідомленні.

Corum Group – провідний виробник гірничошахтного обладнання в Україні, входить до складу “ДТЕК Енерго” – операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля й виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу “ДТЕК” Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, у межах релокації Дружківського машзаводу (Донецька обл.) і заводу “Світло шахтаря” (Харків), які входять до Corum, основний виробничий майданчик створено в Дніпрі.

За дев’ять місяців 2023 року компанія виготовила 13 очисних і прохідницьких комбайнів і понад 860 тис. запчастин і комплектуючих.

Ш/у “Покровське” – найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

Джерело: https://www.facebook.com/CorumLLC/posts/pfbid021beKgWBVyF6ZrdkKt2nTUccahohQA53RnAFbuAW4Eu6KXuye1Tbf3VWCa3kNWcWJl