Енергосистема із завершенням ремонту чергового енергоблока ТЕС отримала додаткові 117 МВт потужності – Міненерго

Київ. 27 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Енергоблок однієї з ТЕС, що вийшов із планового ремонту, додав енергосистемі 117 МВт, повідомило Міністерство енергетики.

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів”, – зазначило Міненерго у своєму телеграм-каналі в п’ятницю.

НЕК “Укренерго” зі свого боку вказала на відсутність підстав для обмежень побутових і юридичних споживачів. Водночас системний оператор зазначив, що, незважаючи на потепління, вечірній максимум споживання електроенергії в четвер був на 4,7% вищим, ніж у середу, 25 жовтня.

За його даними, дощова погода залишила без світла вісім населених пунктів у Кіровоградській і Полтавській областях, а через технічні причини відключено споживачів у Сумській і Чернігівській областях. Тривають ремонтні роботи.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 415 населених пунктів.

Згідно з даними “Укренерго” (дані щодо Молдови наразі не відображаються на сайті ENTSO-E), імпорт та експорт е/е, що здійснюються з/до Словаччини та Молдови, приблизно на рівні вчорашнього показника – 458 МВт-год і 3324 МВт-год відповідно.

Як повідомлялося, 27 жовтня вранці ДТЕК повідомив про завершення планового ремонту в рамках підготовки до ОЗП останнього з 19 енергоблоків, що входили до ремонтної кампанії.

Джерело: https://t.me/energyofukraine

https://t.me/Ukrenergo