Проінвестована фондом Resist.UA ексчлена наглядової ради ПриватБанку Сульжика Gurzuf Defence передала на фронт 206 ударних дронів

(оновлена й розширена новина від 26 жовтня)

Київ. 27 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українська компанія – виробник дронів Gurzuf Defence передала на фронт 206 ударних дронів Heavy Shot, повідомив інвестор й ексчлен наглядової ради ПриватБанку Роман Сульжик.

“Перша компанія, в яку ми проінвестували, щойно відправила на фронт ще 200 ударних дронів – росіяни їх звуть “Баба Яга”, і вони цілком гідні того жаху, що наводять на ворога”, – написав Сульжик на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Сульжика, він у співпраці з керуючим партнером Odgers Berndtson Ukraine Олексієм Комліченком і юристом L&M Finance Group Тарасом Жаруном створив венчурний фонд Resist.UA, мета якого – створення індустрії miltech на кшталт ізраїльської.

“Я впевнений, що ця індустрія експортуватиме українські технології на сотні мільйонів доларів на рік і даватиме роботу тисячам людей, що повернуться з фронту”, – наголосив інвестор.

Він уточнив, що Gurzuf Defence – це перша інвестиція фонду.

Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив, що на фронт передано ударні БПЛА Heavy Shot виробництва Gurzuf Defence за державною програмою “Армія дронів”.

За словами віцепрем’єра, ця модель дронів має стійку систему GPS-навігації до радіоелектронної боротьби й автоматично повертається на базу після ураження окупантів.

Згідно з даними Opendatabot, ТОВ “Гурзуф дефенс” (Дрогобич, Львівська обл.) засновано у вересні 2022 року, з лютого цього року є резидентом “Дія.City”. Статутний капітал – 7,566 млн грн. Власник – благодійна організація “Спадщина майбутнього”, кінцевий бенефіціар – Павло Фельдблюм.

За даними YouControl, ТОВ “Резіст.ЮА Менеджмент” зареєстровано 3 травня 2023 року, статутний капітал 700 тис. грн. Засновники – Сульжик (75%), Комліченко (15%) і Жарун (10%).