Україна обговорює завершення реформи децентралізації з Офісом Ради Європи

Уряд України, представлений віцепрем’єр-міністром з відновлення України, Ростиславом Кубраковим, провів зустріч з головою Офісу Ради Європи в Україні, під час якої було обговорено завершення реформи децентралізації.

 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 

За словами віцепрем’єр-міністра, завдяки експертній підтримці Ради Європи, Україна успішно впровадила реформу децентралізації відповідно до європейських стандартів місцевого самоврядування. Він також наголосив на ключових пріоритетах у цьому напрямку, включаючи нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування, розмежування владних повноважень та розвиток місцевої демократії. Ці пріоритети також входять до плану України та Дорожньої карти децентралізаційної реформи.

 

Заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, Наталія Козловська, також поділилася інформацією щодо прогресу у сфері оновлення державної житлової політики. Вона зазначила, що законодавча база в цій сфері застаріла і потребує актуалізації, оскільки включає радянські стандарти.

 

Зокрема, команда міністерства повідомила делегацію Офісу Ради Європи про завершення робіт над дорожньою картою реформи децентралізації, презентація якої запланована на 7 листопада 2023 року. Уряд активно працює над Українським планом, оновленням Державної стратегії регіонального розвитку та Дорожньою картою для реформи місцевого самоврядування та територіального устрою країни.

 

Такі зустрічі та обговорення є важливими для зміцнення децентралізації та покращення місцевого самоврядування в Україні.

 

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *