На Херсонщині відремонтували 45 будинків в рамках проєкту “Пліч-о-пліч”

У Дніпропетровській області України триває робота з відновлення пошкоджених будинків на Херсонщині в рамках проєкту “Пліч-о-пліч”. Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Сергій Лисак.

Область прийняла на себе зобов’язання допомагати у відновленні Херсонщини, зосереджуючись на трьох селах: Ольгине, Бобровий Кут і Старосілля. Ці села стали свідками окупації, а їхні мешканці постраждали від насильства та грабежів. Багато людей були змушені покинути свої домівки, але зараз робляться зусилля для відновлення цих будинків та створення мінімального комфорту для повернувшихся мешканців.

 

Вже 45 будинків було відремонтовано бригадою з Дніпропетровської області, і ще 51 будинок перебуває на стадії робіт. На наступному етапі планується відбудова вщент зруйнованих будинків, а також соціальної інфраструктури, доріг, шкіл, інших об’єктів.

 

Програма “Пліч-о-пліч” спрямована на відновлення міст та населених пунктів на правому березі Херсонщини та була запущена українськими громадами з підтримкою Міністерства відновлення та профільного Агентства відновлення. Проєкт входить до ініціативи “We Build Ukraine”, яка має на меті об’єднати міжнародних партнерів для спільного відновлення України після конфлікту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *