Агентство реконструкції Японії готове допомагати Україні у відбудові

Україна та Японія вирішили розширити співпрацю у сфері відновлення та будівництва після зустрічі між керівниками обох країн – Мустафою Найємом та Уно Йошімасою. Зустріч відбулася за участю Посольств Японії в Україні та України в Японії.

Мустафа Найєм висловив переконання в тому, що успішний досвід японських колег допоможе Україні більш ефективно планувати та реалізовувати важливі проєкти у сфері відбудови та інфраструктурного розвитку. Особливу увагу обговорили питання приватного інвестування у проєкти відбудови та електронного управління будівництвом, що включає в себе планування та проєктування.

 

Уно Йошімаса, генеральний директор Агентства реконструкції Японії, відзначив, що це була перша зустріч, і обидві сторони планують подальшу роботу та спільні ініціативи. Японське агентство готове передати корисні знання та досвід у галузі відбудови України.

 

Раніше, на саміті Міністрів транспорту країн G7 в червні 2023 року голова Агентства відновлення України уклав меморандум про співпрацю з Агентством реконструкції Японії з питань стійкого відновлення міст. Агентство реконструкції Японії відповідає за процес відновлення після Великого східнояпонського землетрусу 2011 року, який спричинив землетрус, цунамі та ядерну аварію на АЕС у Фукусімі.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *