Український глава МЗС Дмитро Кулеба розкрив новини щодо “мирних ініціатив”

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, поділився інформацією щодо розвитку міжнародних консультацій після серпневих зустрічей у Джидді, Саудівська Аравія.

 

Відтоді обговорення стосовно так званих “мирних ініціатив”, які пропонували Україні відмовитися від частини її територій, припинилися. Міністр вказав, що за цей період з інфополя зникли численні пропозиції про відмову від територій або обмін їх на інші неприйнятні умови.

 

Зараз у центрі уваги розгляду знаходиться “українська формула миру”, яка відповідає принципам Статуту ООН та ключовим резолюціям Генеральної Асамблеї. Дмитро Кулеба наголосив, що зустріч на Мальті показала, що інтерес до України не зменшився через події на Близькому Сході. Кількість учасників та країн, які беруть участь в консультаціях, зросла, включаючи країни поза Європою та Північною Америкою.

 

Ця інформація свідчить про активну підтримку України на міжнародному рівні та ростучий інтерес до вирішення конфлікту в Україні на основі міжнародно визнаних принципів та стандартів.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *