Понад 30 вантажівок доправили гуманітарну допомогу в Сектор Гази за добу

Київ. 30 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За минулу добу до Сектору Гази прибули 33 вантажівки з гуманітарною допомогою через КПП “Рафах”, повідомляє в понеділок The Times of Israel із посиланням на Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП).

“Це найбільше постачання гуманітарної допомоги з 21 жовтня”, – йдеться в заяві УКГП.

Вантажівки перевозили продукти харчування, воду та медичне приладдя.

Водночас в УКГП зазначили, що треба збільшити обсяг допомоги, яку доставляють на регулярній основі, щоб уникнути погіршення гуманітарної ситуації в Секторі Гази.

З моменту відкриття КПП “Рафах” гуманітарну допомогу в Сектор Гази доставили 117 вантажівок. Близько 70 із них доставили медикаменти, майже 60 – продукти харчування. Водночас лише 13 перевозили воду й санітарно-гігієнічні засоби.

У неділю ввечері “тисячі” людей увірвалися до кількох складів Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) у Секторі Гази й “взяли пшеничне борошно та інші предмети першої необхідності, як-от засоби гігієни”, повідомило CNN. В організації ситуацію назвали “тривожним знаком того, що громадський порядок починає руйнуватися”.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами цієї атаки стали понад 1,4 тис. осіб. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію проти ХАМАСу.