Нафта прискорила падіння, Brent близько $88,2 за барель

Київ. 30 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Нафтові котирування прискорили падіння ввечері в понеділок на ослабленні побоювань розширення близькосхідного конфлікту.

Грудневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:54 кв подешевшали на $2,24 (2,48%) – до $88,24 за барель.

Котирування грудневих ф’ючерсів на WTI на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $2,47 (2,89%) – до $83,07 за барель.

Судячи з усього, ізраїльські військові продовжують наземні операції в Секторі Гази з обережністю, пише MarketWatch і наводить думку старшого ринкового аналітика CMC Markets Майкла Г’юсона.

“На вихідних наступ у Газі розвивався помірними темпами, і є надія, що такий поступовий підхід посилить тиск на ХАМАС і при цьому не спровокує відкриття нового фронту на північному кордоні Ізраїлю з Ліваном і “Хезболлою”, – зазначає експерт.

При цьому старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн звертає увагу на те, що пропозиція на світовому ринку нафти залишається досить обмеженою, і відкат котирувань може бути нетривалим.