На фронті за добу було 36 бойових зіткнень, на мар'їнському напрямку Сили оборони відбили понад 15 атак ворога – Генштаб ЗСУ

Київ. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За минулу добу відбулося 36 бойових зіткнень, зокрема, на мар’їнському напрямку Сили оборони відбили понад 15 атак ворога, повідомляє Генштаб Збройних сил України у зведенні станом на 6:00 вівторка.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Північ” на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де наші захисники відбили 2 атаки противника.

На лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі Кліщіївки, де наші захисники відбили 3 атаки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута на Донеччині, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни непохитно тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське на Донеччині, де Сили оборони відбили понад 5 атак ворога.

На мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 15 атак загарбників.

На шахтарському та запорізькому напрямках наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua