Підручники російською мовою для 10 класу в українських школах заборонено

У 2018 році школи України отримали підручники для учнів 10 класу, перекладені російською мовою, для предметів, таких як хімія, фізика та зарубіжна література. Однак з 2020 року не передбачалося та не проводилося перекладення оригінальних підручників російською мовою..

 

Також у 2022-2023 роках Міністерство освіти провело експертизу та видалило потребу у підручниках російською мовою для 10 класу. Внаслідок недостатності бюджетних коштів виділених на видання підручників, у 2023 році підручники для 10 класу більше не видавалися.

 

Інститут модернізації змісту освіти рекомендує користуватися електронними версіями підручників для закладів загальної середньої освіти з українською мовою навчання, які доступні в електронній бібліотеці ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”.

 

Питання підручників українською мовою також було вирішено завдяки підтримці міжнародних організацій, таких як ЮНІСЕФ та Рада Європи, які надруковали та доставили підручники для п’ятих класів з математики та української мови.

 

Ситуація з підручниками свідчить про стрімкий перехід українських шкіл на навчання державною мовою та підтримку навчання національних предметів.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *