Більшість українців виступають проти проведення виборів під час війни

За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у жовтні, 81% українців відповіли, що вибори в Україні повинні проводитися після закінчення війни. Водночас, 16% респондентів вважають, що військові дії не є перешкодою для проведення виборів.

 

Громадянам було запропоновано висловити свою думку стосовно онлайн-голосування, і 65% опитаних виявили негативне ставлення до цієї ідеї, тоді як 29% висловили підтримку. Важливо відзначити, що від початкового опитування, проведеного у листопаді 2021 року, уявлення громадян значно не змінилися.

 

КМІС коментує результати опитування, вказуючи на зростаючу критичність громадян до уряду та Ради. Проте наразі люди в Україні вважають війну серйозною перешкодою для вільних виборів. Це опитування було проведено телефонними інтерв’ю методом “computer-assisted telephone interviews” (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед дорослих громадян України в усіх регіонах, крім тимчасово окупованих територій.

 

Це опитування демонструє загальне ставлення українців до проведення виборів у часи війни, і воно може мати важливий вплив на прийняття рішень владою щодо майбутніх виборів у країні.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *