Державна програма “єОселя” видала кредитів на 6,3 млрд грн за рік

Протягом першого року функціонування державної програми “єОселя” (з жовтня 2022 року) в рамках цієї ініціативи було видано 4 365 кредитів на загальну суму 6,321 млрд гривень. Інформація про це надійшла від компанії “Укрфінжитло”, яка відповідає за реалізацію програми.

 

Найбільшу частку іпотечних кредитів за програмою “єОселя” надала Ощадбанк (43,6%), за яким слідує Приватбанк (27,1%), Укргазбанк (26,8%), Sky Bank (2,0%) і банк “Глобус” (0,5%).

 

Щодо категорій отримувачів кредитів, найбільше фінансування зазнали військовослужбовці та поліцейські (67,9%), педагоги (11%), медичні працівники (9,5%), науковці (1,4%), внутрішньо переміщені особи (0,6%), ветерани (0,1%) та інші категорії громадян (9,5%).

 

Програма “єОселя” надає можливість певним категоріям громадян (військовослужбовці, поліцейські, медики, педагоги, науковці) отримувати іпотечні кредити під 3% річних. З 1 серпня 2023 року ця програма також стала доступною для всіх українців, які не мають власного житла, за ставкою 7% річних.

 

Компанія “Укрфінжитло” спільно з Мінекономіки та Мінцифри відповідає за реалізацію державної програми “єОселя”, і банки-партнери цієї ініціативи включають Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, банк “Глобус”, Sky Bank та Укрексімбанк.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *