Клієнти ПриватБанку зможуть приймати безконтактні платежі з iPhone

Київ. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державний ПриватБанк (Київ) оголосив про запуск технології безконтактного приймання платежів від Apple – Tap to Pay на iPhone через застосунок Terminal iOS без додаткової комісії за послугу, повідомила пресслужба фінустанови у вівторок.

При цьому уточнюється, що діє тариф з еквайрингу 1,3% за платіж за всіма картками через застосунок “Термінал”.

“Ми раді запустити Tap to Pay на iPhone для підприємців та бізнесу в Україні, щоб надати просте та безпечне рішення, яке пропонує більшу гнучкість у прийомі платежів, для бізнесу будь-якого розміру – від вуличних торговців до великих ритейлерів”, – зазначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош, чиї слова наведено у пресрелізі.

Зазначається, що використовувати Tap to Pay на iPhone клієнти зможуть у застосунку “Термінал” iOS, завантаживши його з Apple App Store на iPhone XS або новішої версії.

Після процедури реєстрації продавець, щоб почати приймати платежі, має відкрити застосунок “Термінал” на своєму iPhone, ввести суму покупки і попросити клієнта піднести йому свій безконтактний платіжний засіб до iPhone, щоб завершити оплату. При цьому збереження конфіденційності та безпеки бізнес-даних і даних клієнтів забезпечує технологія Apple Tap to Pay, яка використовує вбудовані функції iPhone, пояснили в держбанку. На підтвердження успішної транзакції продавець може надіслати покупцеві чек на e-mail або в месенджер.

“Розроблений ПриватБанком додаток “Термінал” для iPhone – це комплексне готове рішення для бізнесу, яке дозволяє не тільки приймати безконтактні платежі з карток Visa та Mastercard, але також реєструвати касові операції, створювати та фіскалізувати чеки та передавати інформацію податковим органам”, – зазначив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу (МСБ) Євген Заіграєв, слова якого наводить пресслужба.

За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2023 року ПриватБанк за розміром активів посідав 1-ше місце (782,31 млрд грн) серед 64 банків, що діяли в країні, і друге – за кількістю відділень (1131).