Yum China збільшила виторг у III кв. на 9%, але результат не виправдав прогнозів

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Yum China Holdings Inc., оператор ресторанів швидкого харчування KFC, Pizza Hut і Taco Bell у Китаї, збільшила чистий прибуток у третьому кварталі 2023 року на 18%, виторгу – на 9%.

Скоригований прибуток і виторг Yum China не виправдали прогнозів ринку. Компанія відзначила ослаблення споживчого попиту останніми тижнями і дала обережний прогноз на четвертий квартал.

Як ідеться у пресрелізі Yum China, чистий прибуток у липні-вересні становив $244 млн порівняно з $206 млн за аналогічний період попереднього року. Прибуток у розрахунку на акцію підвищився до $0,58 з $0,49.

Прибуток без урахування разових чинників становив $0,59 на акцію, виявившись гіршим за консенсус-прогноз опитаних FactSet аналітиків у $0,65 на акцію.

Квартальний виторг Yum China збільшився до $2,91 млрд із $2,68 млрд роком раніше. Експерти в середньому прогнозували цей показник на рівні $3,12 млрд.

Зіставний продаж компанії зріс на 4%, зокрема ресторанів KFC – на 4%, Pizza Hut – на 2%.

Зростання зіставних продажів було стійким, однак “ми відзначили ослаблення споживчого попиту наприкінці вересня – жовтні”, ідеться в пресрелізі.

“Невеликі коливання продажу у четвертому кварталі можуть відчутно вплинути на маржу нашого прибутку”, – зазначають у компанії.

Акції Yum China подешевшали на 12,6% за підсумками торгів у Гонконзі в середу. Під час попередніх торгів у Нью-Йорку папери компанії втрачають у ціні 12,5%.