Швейцарія продовжила захист для біженців з України до весни 2025 року і має намір працевлаштувати 40% із них – уряд

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Статус захисту S для вихідців з України, які шукають захисту, не буде скасовано до 4 березня 2025 року, оскільки сталої стабілізації ситуації в Україні не передбачається, повідомляється на сайті уряду Швейцарії.

Відповідне рішення Федеральна рада ухвалила на своєму засіданні 1 листопада. Вона також уперше визначила, що 40% працездатних людей зі статусом S мають бути працевлаштовані до кінця 2024 року, зазначено в повідомленні.

“Сприяння інтеграції зайнятості слугує не лише скороченню витрат на соціальне забезпечення. Люди з України, які шукають захисту, можуть і повинні також брати активну участь у суспільному житті через інтеграційні заходи, освіту та працевлаштування, а також зберігати й розвивати навички з метою повернення додому в майбутньому”, – ідеться в повідомленні.

Федеральна рада Швейцарії активувала статус захисту S для вихідців з України 12 березня 2022 року. Станом на кінець жовтня 2023 року такий статус мали близько 66 тис. вихідців з України.