Правоохоронці повідомили про підозру сімом учасникам схеми з незаконного переправлення ухилянтів через кордон – Офіс генпрокурора

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили організатору та шістьом учасникам злочинної схеми про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, колишній керівник Київського обласного військового комісаріату створив злочинну організацію, до якої залучив представників окремих районних ТЦК та СП Київської області, а також керівницю ВЛК при одному з ТЦК. Підозрювані підшукали понад 30 бажаючих чоловіків виїхати за кордон. Вони вносили недостовірні відомості до військово-облікових документів та виготовляли їм довідки ВЛК із фіктивними діагнозами. Це давало підстави визнати військовозобов’язаного непридатним до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку. Таким чином 15 особам вдалося виїхати з України”, – зазначається в повідомленні в телеграм-каналі.

Свої послуги підозрювані оцінили $6-10 тис.

Під час здійснення обшуків за місцем проживання підозрюваних, а також у районних ТЦК і СП м. Києва та області виявлено та вилучено медичну документацію, мобільні термінали з відповідним листуванням, чорнові записи.

Наразі всіх учасників затримали правоохоронці, вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу. Встановлюють усіх осіб, причетних до незаконної схеми.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/18452