Німецька PolyMiM виготовила із титанового порошку "Велти" тестовий виріб за ефективною економічною "зеленою" технологією

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецька компанія PolyMiM, що є провідним світовим постачальником сировини для лиття за технологією МІМ і промислового 3D-друку, успішно виготовила з титанового порошку групи компаній “Велта” з активами з видобутку титановмісних руд у Новомиргороді (Кіровоградська обл.) тестовий кінцевий продукт.

Згідно з пресрелізом компанії в середу, після тестів на базі PolyMiM “Велта” додала метод Metal Injection Molding до технологій, які використовуватимуть для виготовлення власних кінцевих виробів як в Україні, так і США.

При цьому наголошується, що поєднання порошку, виготовленого за технологією Velta Ti Process, з методом MIM може мати значний економічний та екологічний ефект, оскільки в процесі виготовлення кінцевої деталі виключено сферодизацію порошку – найенергоємніший етап.

Крім того, уточнено, що є три основні показники під час розроблення нових методів виробництва матеріалів: якість, ціна та екологічність.

“Проведені тести із титановим порошком “Велти” в поєднанні з технологією інжекційного лиття під тиском дають високі показники за всіма трьома зазначеними параметрами”, – прокоментував ситуацію генеральний директор “Велти” Андрій Бродський, якого цитує пресслужба.

МІМ-технологію використовують для виготовлення виробів із максимальною масою до 200 грамів – деталей для зброї, зубних імплантів, корпусів годинників, окулярів тощо. Одними з перших за цією технологією були виготовлені деталі для військової промисловості – складові частини зброї. Metal Injection Molding давно зарекомендувала себе і є вкрай затребуваною у світі, оскільки продукція, виготовлена за цією технологією, є значно дешевшою за аналогічну, вироблену за допомогою класичних методів – обробки або лиття.

Пресслужба нагадує, що за результатами нещодавніх досліджень незалежного європейського дослідницького інституту Fraunhofer IFAM Dresden, титановий порошок Velta Ti Process відповідає усім вимогам різноманітних технологій адитивного виробництва, включно з МІМ.

Німецька PolyMiM є провідним світовим постачальником високоякісних металевих фідстоків – для лиття за технологією МІМ і промислового 3D-друку. Компанія почала виробництво титанових порошків для аерокосмічної галузі у 2015 році, на сьогоднішній день має лінійки виробництва і переробки порошків низьколегованої, інструментальної, нержавіючої сталі, карбідів, вольфраму, міді, титану і титанових сплавів.

ТОВ “ВКФ “Велта” зареєстровано у квітні 2000 року. Основною діяльністю є видобуток і виробництво ільменітового концентрату. “Велта” запустила власний науково-дослідний центр у 2017 році для розробки нового методу виробництва титану. На сьогоднішній день інноваційна технологія Velta Ti Process вже отримала три національних і два патенти в США.

ТОВ “Велта Холдинг” належить 100% ТОВ “ВКФ “Велта”. Кінцевими бенефіціарами є три фізособи: Андрій Бродський (60%), Вадим Москаленко (20%) і Віталій Малахов (20%).

Джерела:

https://velta-ua.com/%d0%b7-%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%ba%d1%83-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%97-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d1%82%d0%b0/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005415253398