Корпорація Nestle включена до списку міжнародних спонсорів війни в Україні

Українське Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle до списку міжнародних спонсорів війни. Відповідно до повідомлення НАЗК, Nestle продовжує свою діяльність в Росії, постачаючи товари та розширюючи виробничу базу, незважаючи на російську агресію та конфлікт в Україні.

 

Nestle виробляє широкий спектр харчових продуктів, включаючи розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. У лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів, таких як KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші. Nestle має сім фабрик у Росії та понад 7000 співробітників.

 

Хоча прибуток від російського ринку становить лише близько 2% від загальної діяльності Nestle, компанія не припинила роботу в Росії і навіть не покинула ринок під час воєнного конфлікту. Nestle пояснює це необхідністю забезпечення населення Росії товарами першої необхідності та турботою про своїх російських співробітників. У той же час, НАЗК вважає такий підхід недопустимим та незворотнім в демонстрації підтримки економіки держави-агресора.

 

Ця ситуація стала причиною занесення Nestle до списку міжнародних спонсорів війни в Україні, і НАЗК відзначило, що корпорація Nestle надала публічний сигнал про свою здатність співпрацювати з агресором. Українське НАЗК також нагадало, що історично Nestle вже мала практику співпраці з агресорами під час Другої світової війни, що знову підтверджує її здатність працювати з режимами, що стоять на різних сторонах конфлікту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *