Європейський інвестиційний банк виділить Україні кошти на два проєкти відновлення

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про виділення коштів для України на два важливі проєкти відновлення. Перший проєкт, під назвою Ukraine Recovery III FL, отримає 250 мільйонів євро, з першим траншем в 100 мільйонів євро. Ці кошти призначені для відновлення соціальної та міської інфраструктури, яка постраждала внаслідок російської агресії та для створення нової інфраструктури для переміщених осіб та місцевих громад.

 

Другий проєкт, Ukraine Water Recovery FL, отримає 200 мільйонів євро, з першим траншем в 100 мільйонів євро. Ці кошти спрямовані на відновлення важливої воднозабезпечуючої інфраструктури у районах, що постраждали від війни, а також в районах з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб. Це включає відновлення систем водопостачання та водовідведення.

 

Меморандум про ці фінансові зобов’язання був підписаний в червні 2023 року на конференції URC 2023 в Лондоні, і передбачає загальну суму близько 840 мільйонів євро для пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури в Україні. Перші транші, кожен у розмірі 100 мільйонів євро, планується підписати до кінця поточного року після остаточного затвердження Радою директорів ЄІБ та Комітетом донорів EU4U.

 

ЄІБ вже надав значну допомогу Україні для відновлення інфраструктури, пошкодженої російською агресією, і ці нові інвестиції є важливим кроком у підтримці країни та її громадян.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *