У Делі через смог закрили школи та обмежили використання транспорту

Делі. 3 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Влада Делі закрила початкові школи міста і запровадила штрафи на використання транспортних засобів, що спричиняють забруднення повітря, у зв’язку з найсильнішим смогом цього сезону, що накрив індійську столицю в п’ятницю, повідомляє агентство Associated Press.

Так, влада оголосила про введення штрафу в 20 тис. рупій (близько $240) для водіїв, які використовують певні моделі бензинових і дизельних автомобілів, автобусів і вантажівок, що створюють смог. Як правило, йдеться про машини, старші за 10-15 років.

Для боротьби з туманом, що виник через сильне забруднення атмосфери, у місті застосовують спеціальні розбризкувачі. Напередодні влада Делі обмежила всі будівельні роботи та роботи зі знесення, зробивши виняток лише для найважливіших проєктів.

Індекс якості повітря в Делі перевищив позначку 400. За даними державної Центральної ради з контролю за забрудненням, індекс від 0 до 50 вважається “хорошим”, від 51 до 100 – “задовільним”, від 101 до 200 – “помірним”, від 201 до 300 – “поганим”, від 301 до – “дуже поганим” і від 401 до 500 – “критичним”.

Таке повітря може викликати гострий і хронічний бронхіт, а також напади астми, у зв’язку з чим жителі Делі використовують маски, коли перебувають на вулиці. Експерти також радять людям уникати ранкових пробіжок і прогулянок.

Делі очолює світові списки міст із найгіршою якістю повітря майже щороку.