Київське ТОВ "Еко Рішення" стало керуючою компанією Першого еко-індустріального парку в Івано-Франківській області

Київ. 3 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ТОВ “Еко Рішення” (Київ) стало керуючою компанією Першого еко-індустріального парку (нова назва найстарішого українського ІП “Долина”) в Івано-Франківській області, написав на фейсбук-сторнці заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

“Керуючою компанією стало київське ТОВ “Еко Рішення”. Заявлений керуючою компанією обсяг інвестицій у розвиток індустріального парку (ІП) $50 млн”, – написав він у п’ятницю в огляді подій щодо індустріальних парків у жовтні.

За інформацією YouControl, ТОВ “Еко Рішення” зареєстровано 2020 року зі статутним капіталом 10 тис. грн.

Основна спеціалізація – комплексне обслуговування об’єктів. Також компанія займається лісозаготівлею, виробництвом виробів із деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння.

Власником 51% статутного капіталу компанії є зареєстрована у США “Глобал девелопмент холдинг, Лтд” (кінцевий бенефіціар – громадянин США Ілля Сорокін), 49% – мешканка столиці Єлизавета Нікітіна.

ІП “Долина” внесено до Реєстру індустріальних промислових парків ще 2014 року, але так і не запрацював.

За інформацією місцевих ЗМІ, у липні поточного року Долинська міськрада внесла зміни до Концепції парку і змінила назву.

Заплановано розмістити на території парку промислові об’єкти з екологічно нешкідливими видами діяльності – наприклад, такі, що генерують енергію на поновлюваних джерелах енергії.

ІП площею 27,02 га буде розташовано на шести земельних ділянках.

“Зростання кількості індустріальних парків в Україні в жовтні досягло рекордних темпів. Але свідчить це наразі про одне: громади побачили реальну можливість розвивати свої території та створювати нові робочі місця. Не останню роль у цьому тренді відіграв і мільярд грн, передбачений проєктом держбюджету на 2024 рік на розвиток інфраструктури ІП. Цей рядок, до речі, ми ще обстоюватимемо “, – написав Кисилевський.

Він нагадав, що вже наступного року з Реєстру виключать ІП, які за три роки не змогли залучити жодного резидента, а цьогоріч – ті, які за два роки не змогли вибрати керуючу компанію і не надають звітів про роботу.

Як повідомлялося, наразі до Реєстру індустріальних (промислових) парків внесено 70 об’єктів.