На атлантичному узбережжі Європи очікують на новий буревій "Домінгос"

Брюссель/Париж. 3 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Західна Європа, яка постраждала в ніч на четвер від урагану з Атлантики “Кіаран”, очікує новий потужний шторм “Домінгос”, повідомляє газета La Libre Belgique.

“Францію, Іспанію та північ Португалії, як очікується, зачеплять дуже сильні вітри і зливи, починаючи з другої половини дня в суботу”, – попереджає бельгійське видання в п’ятницю.

Газета нагадує про “численні факти збитків у Франції та дві жертви в Бельгії” від урагану “Кіаран”. Тепер Європа очікує з атлантичного фронту атаку “Домінгос”. Однак у Бельгії розраховують пережити цю нову бурю з незначними наслідками.

За прогнозом метеорологів, область низького атмосферного тиску, що прийшла з Північної Америки, накриє в суботу західну Францію з меншою інтенсивністю, ніж “Кіаран”, хоча й принесе сильні зливи. Метеослужби закликають населення до пильності.

“Цього разу найбільш сильні вітри зачеплять північні райони Атлантичного узбережжя, а також Піренеї. Вони можуть виплеснутися і на рівнини. Вітри, мабуть, посиляться біля берегів Шаранти і Жиронди. Потрібно бути украй пильними”, – закликав телеканал TF1.

Раніше в четвер повідомлялося, що через ураган “Кіаран”, що пройшов переважно північним заходом Європи, загинули десять осіб.

За останніми даними, три людини стали жертвами стихії в італійській Тоскані, де зливи призвели до повеней.

У Франції загинули двоє людей: водій вантажівки, на яку впало дерево, і 70-річний чоловік. Ще 15 осіб вважаються постраждалими.

У Бельгії негода призвела до загибелі двох людей, зокрема 5-річної дитини. У столиці Іспанії померла одна жінка і три людини постраждали.

Летальні випадки через стихію зареєстровано в Нідерландах і Німеччині. Одна людина загинула в нідерландській провінції Лімбург, ще 10 осіб дістали травми різної тяжкості. У ФРН загинула 46-річна жінка з Баварії, на неї впало дерево під час прогулянки з сім’єю в районі гірського масиву Гарц.

Буревій “Кіаран” приніс сильні зливи і вітер, максимальна швидкість поривів якого в деяких місцях сягала 200 км/год. Було пошкоджено житлові будинки, порушено роботу транспорту, заблоковано дороги через повалені дерева.