По 20 ворожих атак відбили ЗС України на авдіївському та мар'їнському, по 10 – на куп'янському та бахмутському напрямках – Генштаб

Київ. 4 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ЗСУ продовжують відбивати атаки російських окупантів на восьми напрямках, на авдіївському та мар’їнському – по 20 атак ворога, на куп’янському та бахмутському – по 10, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“За минулу добу відбулося 66 бойових зіткнень”, – йдеться в ранковому зведенні, опублікованому станом на 7:00 суботи.

У зоні відповідальності ОСУВ Північ на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. ЗСУ відбили там близько 10 атак противника.

На лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії поблизу Верхньокам’янського Донецької області.

На бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище неподалік Кліщіївки, де ЗСУ відбили близько 10 атак. Також противник вів безуспішні штурмові дії біля Богданівки та Хромового Донецької області. Своєю чергою, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Так, безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Степове, Тоненьке, Авдіївка, Сєверне, Первомайське на Донеччині. Тут Сили оборони відбили близько 20 атак ворога.

На мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито близько 20 атак ворога.

На шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії неподалік населеного пункту Старомайорське Донецької області.

На запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище неподалік від Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0sTCt27bUEnh3eduRnrv8HKu5rXAJNJLTFmwJE3PXHHgCHG4okhXqoV2D8NEZsmwJl