Представники США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість мирних переговорів із РФ – ЗМІ

Київ. 4 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Офіційні представники США і країн Європи почали обговорювати з українським урядом можливість мирних переговорів з Росією, повідомив телеканал NBC з посиланням на високопоставлених американських чиновників, знайомих із ситуацією.

“За словами офіційних представників, розмови стосувалися дуже загальних обрисів того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти угоди”, – йдеться в повідомленні.

Частина переговорів, “які офіційні особи назвали делікатними”, відбулася минулого місяця під час зустрічі Контактної групи щодо України.

Джерела зазначили, що переговори “розпочалися на тлі побоювань офіційних осіб США та Європи з приводу того, що війна зайшла в глухий кут, і можливості продовжувати надавати допомогу Україні”.

Чиновники адміністрації Байдена також занепокоєні тим, що в “України закінчуються сили, в той час як у Росії запасів, схоже, нескінченна кількість”. Крім того, Україна зіткнулася з проблемами під час набору на військову службу, про що свідчили громадські протести проти деяких вимог президента Володимира Зеленського про безстроковий призов, пише NBC.

Чиновники “в приватному порядку заявили, що в України, ймовірно, є час тільки до кінця року до того, як мають розпочатися більш термінові обговорення мирних переговорів”. Вашингтон поділився своїм уявленням про часові рамки з європейськими союзниками, йдеться в повідомленні.

Джерело: https://www.nbcnews.com/news/world/us-european-officials-broach-topic-peace-negotiations-ukraine-sources-rcna123628